Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wanpaku Sando わんぱくサンド to japońskie nadziewane różnymi kolorowymi dodatkami kanapki. To co włożymy do kanapki zależy tylko od nas, ważne, żeby było zdrowo, chrupiąco i kolorowo. W japońskiej wersji używany jest chleb tostowy ja w swoich kanapkach używam pity. Takie kanapki możemy zabrać ze sobą do pracy lub na wiosenny piknik.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 420
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6809
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242319
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 420
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6809
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242319
Składniki
Warzywa kroimy w cienkie plasterki. Na desce układamy papier do kanapek na nim dosyć długi kawałek foli spożywczej. Na foli układamy przekrojoną pitę. Połówki pity smarujemy sosem paprykowym i majonezem. Na obu połówkach układamy listki szpinaku. Następnie warstwami układamy pozostałe składniki tylko na jednej połówce. Po ułożeniu wszystkich składników na kanapce przykrywamy drugą połówką pity. Lekko dociskamy. Kanapkę ciasno owijamy folią spożywczą, a następnie papierem śniadaniowym (żeby papier nam się nie odwijał można zakleić go taśmą klejącą). Gotowe kanapki kroimy na pół ostrym nożem, przekładamy do pudełka lub od razu jemy