Do góry

Śniadania Przepis na:

Kanapki z patelni

Kanapki z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 245 Ocena: 1205

Dodano:

Odsłon: 460

Szybkie i łatwe do przygotowania śniadanie.

Składniki

  • Pieczywo tostowe 4 kromki
  • Ser żółty 2 plastry
  • Salami 2-4 plastry w zależności od ich wielkości
  • Jajka małe 2 szt.
  • Mąka pszenna 1 pełna łyżka
  • Sól
  • Olej do smażenia 4 łyżki
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kanapki z patelni

Przygotowanie

  1. Na dwóch kromkach pieczywa położyć po 1-2 plastrach salami oraz po plastrze sera.

  2. Przykryć dwiema pozostałymi kromkami chleba.

  3. Jajka roztrzepać z odrobiną soli i mąką.

  4. Na patelni rozgrzać olej.

  5. Każdą kanapkę maczać w jajku z mąką i kłaść na rozgrzaną patelnię.

  6. Smażyć po około 3 minuty z każdej strony do lekkiego zrumienienia.

  7. Podawać gorące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń