Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli kolejny powrót do dziecięcych smaków i babcinej kuchni ;-)
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 211
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 97
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 211
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 97
Składniki
jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, ścieramy na tarce, na grubych oczkach i przekładamy do dużej miski
cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki ścieramy na tarce, na grubych oczkach, a potem na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki, solimy i smażymy tak długo, aż odparuje cały płyn, pod koniec smażenia dodajemy obie papryki, gotowe pieczarki studzimy i przekładamy do miski z jajkami
na koniec do jajek i pieczarek dodajemy majonez, dokładnie wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, no i gotowe, smacznego ;-)