Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli kolejny powrót do dziecięcych smaków i babcinej kuchni ;-)
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 995
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 995
Składniki
jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, ścieramy na tarce, na grubych oczkach i przekładamy do dużej miski
cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki ścieramy na tarce, na grubych oczkach, a potem na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki, solimy i smażymy tak długo, aż odparuje cały płyn, pod koniec smażenia dodajemy obie papryki, gotowe pieczarki studzimy i przekładamy do miski z jajkami
na koniec do jajek i pieczarek dodajemy majonez, dokładnie wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, no i gotowe, smacznego ;-)