Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory kupowałam karczek pieczony w sklepie, postanowiłam to zmienić. nie ma jak własnoręcznie przygotowana wędlinka. Z 1 kg surowego mięsa uzyskałam około 60 dkg pieczonego karczku.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 412
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 412
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
Karczek dokładnie umyć, osuszyć przy pomocy papierowego ręcznika, natrzeć solą i pieprzem, wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie karczek włożyć na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć z obu stron. Następnie mięso posmarować musztardą, opiec ponownie z każdej strony. Do naczynia, w którym pieczemy karczek wlać 1/2 szklanki wody, dodać cebulę przekrojoną na ćwiartki, naczynie przykryć. Mięso smażyć do miękkości (mnie zajęło to 1.5 godziny), wyjąć na półmisek, pozostawić do wystudzenia. Z kiszonym ogóreczkiem i świeżym pieczywem... palce lizać :-)
Smacznego.