Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory kupowałam karczek pieczony w sklepie, postanowiłam to zmienić. nie ma jak własnoręcznie przygotowana wędlinka. Z 1 kg surowego mięsa uzyskałam około 60 dkg pieczonego karczku.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Karczek dokładnie umyć, osuszyć przy pomocy papierowego ręcznika, natrzeć solą i pieprzem, wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie karczek włożyć na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć z obu stron. Następnie mięso posmarować musztardą, opiec ponownie z każdej strony. Do naczynia, w którym pieczemy karczek wlać 1/2 szklanki wody, dodać cebulę przekrojoną na ćwiartki, naczynie przykryć. Mięso smażyć do miękkości (mnie zajęło to 1.5 godziny), wyjąć na półmisek, pozostawić do wystudzenia. Z kiszonym ogóreczkiem i świeżym pieczywem... palce lizać :-)
Smacznego.