Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna przepyszna odsłona kaszy jaglanej. Zdecydowanie mniej kaloryczna wersja kutii, czyli jaglanka z makiem, daktylami i migdałami, polecam :-)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9947
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8939
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6336
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9947
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8939
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6336
Składniki
Kaszę jaglaną wypłukać na sitku. Wsypać do garnka do 1 szkl. wody, dodać zmielony mak, szczypte soli i pokrojone w kostkę daktyle. Gotować na małym ogniu ok. 15 - 20 min. Pod koniec można dodać miód lub cukier - opcjonalnie (mnie wystarczyła słodycz daktyli). Migdały uprazyć na suchej patelni. Cześć płatków dodać do kaszy, a resztą posypać wierzch. Smacznego :-)