Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone skwarki z wędzonego boczku z cebulką dymką i sparzoną kaszą jęczmienną.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14183
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1643
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16187
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6517
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14183
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1643
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16187
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6517
Składniki
Plasterki boczku kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na zarumienione skwarki. Dodajemy pokrojone w półplasterki cebule dymki. Doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, smażymy do zmiękczenia cebuli. Dodajemy kasze jęczmienną, mieszamy wszystkie składniki na patelni, smażymy kilka minut. Usmażone kaszotto wykładamy na talerz. Na około układamy naprzemian plaster korniszona i czarnej oliwki, posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego!!!