Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone skwarki z wędzonego boczku z cebulką dymką i sparzoną kaszą jęczmienną.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4683
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4141
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4683
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4141
Składniki
Plasterki boczku kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na zarumienione skwarki. Dodajemy pokrojone w półplasterki cebule dymki. Doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, smażymy do zmiękczenia cebuli. Dodajemy kasze jęczmienną, mieszamy wszystkie składniki na patelni, smażymy kilka minut. Usmażone kaszotto wykładamy na talerz. Na około układamy naprzemian plaster korniszona i czarnej oliwki, posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego!!!