Do góry

Śniadania Przepis na:

Kaszotto z boczkiem i cebulką.

Kaszotto z boczkiem i cebulką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25615

Dodano:

Odsłon: 474

Smażone skwarki z wędzonego boczku z cebulką dymką i sparzoną kaszą jęczmienną.

Składniki

  • sparzona kasza jęczmienna 1 szklanka
  • wędzony boczek kilka plastrów
  • cebulki dymki 3 szt.
  • tłuszcz do smażenia
  • korniszony 2 szt.
  • czarne oliwki
  • natka pietruszki do posypania
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kaszotto z boczkiem i cebulką.

Przygotowanie

  1. Plasterki boczku kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na zarumienione skwarki. Dodajemy pokrojone w półplasterki cebule dymki. Doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, smażymy do zmiękczenia cebuli. Dodajemy kasze jęczmienną, mieszamy wszystkie składniki na patelni, smażymy kilka minut. Usmażone kaszotto wykładamy na talerz. Na około układamy naprzemian plaster korniszona i czarnej oliwki, posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń