Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone skwarki z wędzonego boczku z cebulką dymką i sparzoną kaszą jęczmienną.
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 68
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 119
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3189
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 68
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 119
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3189
Składniki
Plasterki boczku kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na zarumienione skwarki. Dodajemy pokrojone w półplasterki cebule dymki. Doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, smażymy do zmiękczenia cebuli. Dodajemy kasze jęczmienną, mieszamy wszystkie składniki na patelni, smażymy kilka minut. Usmażone kaszotto wykładamy na talerz. Na około układamy naprzemian plaster korniszona i czarnej oliwki, posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego!!!