Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakująca receptura na detoks w hinduskim stylu. Przepis pochodzi z 404 odcinka programu "Ewa Gotuje".
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 688
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 159
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1337
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 688
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 159
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1337
Składniki
Ryż i fasolę moczyć przez minimum 2 godziny (a jeszcze lepiej przez całą noc). Odcedzić na sicie, przełożyć do garnka, zalać wodą (4 szklanki), posolić i gotować przez około 20 minut (ziarna nie powinny się rozgotować).
Masło rozgrzać na patelni. Wrzucić przyprawy i podgrzewać przez 2-3 minuty. Przełożyć do ugotowanego ryżu z fasolą. Wymieszać. Udekorować posiekaną kolendrą lub natką pietruszki.