Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kiełbasa nadziana serem żółtym , otulona plasterkami boczku wędzonego i zapieczona w piekarniku lub na głębszej patelni to moja propozycja na pyszne, smakowite śniadanie lub kolację.
deska, nóż, folia aluminiowa, patelnia,
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 320
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30497
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 320
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30497
Składniki
Kiełbasę nacinamy po długości z góry ale nie całkiem do dołu. W przecięcie wkładamy pokrojony w paski ser żółty oraz kawałki pokrojonego boczku wędzonego. Całą kiełbasę owijamy cienkimi plasterkami boczku wędzonego ,owijamy w folię aluminiową i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy obraną ,pokrojoną w pół księżyce cebulę. Podsmażoną cebulę wykładamy na talerz i nakładamy kiełbasę. Podajemy z pieczywem. Rada; Taką kiełbasę możemy również przygotować na głębszej patelni pod przykryciem.