Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kiełbasa nadziana serem żółtym , otulona plasterkami boczku wędzonego i zapieczona w piekarniku lub na głębszej patelni to moja propozycja na pyszne, smakowite śniadanie lub kolację.
deska, nóż, folia aluminiowa, patelnia,
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 145
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 177
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 87
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 501
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1237
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 145
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 177
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 87
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 501
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1237
Składniki
Kiełbasę nacinamy po długości z góry ale nie całkiem do dołu. W przecięcie wkładamy pokrojony w paski ser żółty oraz kawałki pokrojonego boczku wędzonego. Całą kiełbasę owijamy cienkimi plasterkami boczku wędzonego ,owijamy w folię aluminiową i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy obraną ,pokrojoną w pół księżyce cebulę. Podsmażoną cebulę wykładamy na talerz i nakładamy kiełbasę. Podajemy z pieczywem. Rada; Taką kiełbasę możemy również przygotować na głębszej patelni pod przykryciem.