Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kiełbasa nadziana serem żółtym , otulona plasterkami boczku wędzonego i zapieczona w piekarniku lub na głębszej patelni to moja propozycja na pyszne, smakowite śniadanie lub kolację.
deska, nóż, folia aluminiowa, patelnia,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 592
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 592
Składniki
Kiełbasę nacinamy po długości z góry ale nie całkiem do dołu. W przecięcie wkładamy pokrojony w paski ser żółty oraz kawałki pokrojonego boczku wędzonego. Całą kiełbasę owijamy cienkimi plasterkami boczku wędzonego ,owijamy w folię aluminiową i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy obraną ,pokrojoną w pół księżyce cebulę. Podsmażoną cebulę wykładamy na talerz i nakładamy kiełbasę. Podajemy z pieczywem. Rada; Taką kiełbasę możemy również przygotować na głębszej patelni pod przykryciem.