Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego na śniadanie czy podwieczorek od pankejków polanych syropem klonowym. Uwielbiane u mnie w domu i często goszczące na naszym stole. Ciepłe, delikatne i puszyste w środku, a po bokach chrupiące idealnie komponują się z pysznym syropem klonowym.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19903
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 496
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 534
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6949
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243631
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19903
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 496
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 534
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6949
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243631
Składniki
Mleko wlewamy do miski, dodajemy do niego jajka, cukier, serek homogenizowany, budyń, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Wszystko dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę i jeszcze raz wszystko dokładnie miksujemy.
Ciasto powinno mięć gęstą konsystencję. Jeśli jest zbyt gęste można dodać troszkę mleka.
Na patelni rozgrzewamy margarynę. Na rozgrzaną margarynę nakładamy łyżką porcję ciasta.
Placuszki pieczemy na złoto-brązowy kolor z jednej i z drugiej strony.
Pankejki po upieczeniu układamy w stosik.
Całość polewamy syropem klonowym. Smacznego !!!