Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15029
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1867
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8810
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3163
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15029
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1867
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8810
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3163
Składniki
Wykonanie: Zagotować szklankę mleka, zalać otręby, dodać trochę wody i odstawić do napęcznienia. Następnie wsypać mąkę, jajka i przyprawy do smaku, po czym wyrobić ciasto. Zagotować wodę kłaść łyżką kluseczki, ugotować i odcedzić. Resztę mleka ugotować, zalać kluseczki i doprawić w razie potrzeby. Pysznie smakują również ze świeżymi ziołami z dodatkiem oliwy.