Do góry

Śniadania Przepis na:

Kluski pszenne na mleku

Kluski pszenne na mleku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2597 Ocena: 20485

Dodano:

Odsłon: 682

Zdrowo i smacznie.

Składniki

  • otręby pszenne 25 dag
  • mąka 5 dag
  • Jajo kurze 2 szt
  • Mleko 1,5 litra
  • sól i cukier do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kluski pszenne na mleku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Zagotować szklankę mleka, zalać otręby, dodać trochę wody i odstawić do napęcznienia. Następnie wsypać mąkę, jajka i przyprawy do smaku, po czym wyrobić ciasto. Zagotować wodę kłaść łyżką kluseczki, ugotować i odcedzić. Resztę mleka ugotować, zalać kluseczki i doprawić w razie potrzeby. Pysznie smakują również ze świeżymi ziołami z dodatkiem oliwy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń