Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8435
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254503
Polecam.
Odsłon: 1538
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8435
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254503
Polecam.
Odsłon: 1538
Składniki
W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli. W miseczce wymieszać twarożek z jajkiem, budyniem, mąką pszenną. Masa powinna mieć konsystencję plasteliny. Nabierać łyżką porcje masy. Prowadzić po ściance naczynia. Wkładać łyżkę do gotujacej się wody i lekko poruszać aż ciasto odpadnie. I tak powtarzać czynność do wyczerpania ciasta. Zagotować. Kluseczki wyławiać łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. Na patelni rozgrzać masło z miodem. Wkroić plasterki obranego banana. Delikatnie grzać i mieszać. Banan nie powinien się rozpaść. Oprószyć delikatnie cynamonem. Wyłożyć na kluseczki. Gotowe. Smacznego.