Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis który zawsze się udaje. Cukier kokosowy z cynamonem to doskonały dodatek do tych knedli. Moje knedle są z dodatkiem semoliny, jeśli jej nie macie to możecie użyć kaszę manną.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1582
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 320
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1582
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 320
Składniki
Śliwki średniej wielkości opłukać ,osuszyć, naciąć, wyjąc pestki i wypełnić je kawałkami marcepana. Świeży niekwaśny ser przetrzeć lub przepuścić przez maszynkę, wymieszać z semoliną i pozostawić na pół godziny. Potem dodać miękkie masło, żółtka, dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywno i wmieszać w masę serową. Ciasto będzie dość luźne. Stolnicę posypać sporą ilością mąki. Łyżką w odstępach wykładać ciasto serowe w środek każdej porcji nałożyć śliwkę. Obtaczając w mące formować spore kulki. Partiami wrzucać knedle na wrzącą osoloną wodę. Gotować na małym ogniu od wypłynięcia maksymalnie 10 minut. Gotowe knedle posypać cukrem kokosowym z cynamonem.