Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis który zawsze się udaje. Cukier kokosowy z cynamonem to doskonały dodatek do tych knedli. Moje knedle są z dodatkiem semoliny, jeśli jej nie macie to możecie użyć kaszę manną.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Składniki
Śliwki średniej wielkości opłukać ,osuszyć, naciąć, wyjąc pestki i wypełnić je kawałkami marcepana. Świeży niekwaśny ser przetrzeć lub przepuścić przez maszynkę, wymieszać z semoliną i pozostawić na pół godziny. Potem dodać miękkie masło, żółtka, dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywno i wmieszać w masę serową. Ciasto będzie dość luźne. Stolnicę posypać sporą ilością mąki. Łyżką w odstępach wykładać ciasto serowe w środek każdej porcji nałożyć śliwkę. Obtaczając w mące formować spore kulki. Partiami wrzucać knedle na wrzącą osoloną wodę. Gotować na małym ogniu od wypłynięcia maksymalnie 10 minut. Gotowe knedle posypać cukrem kokosowym z cynamonem.