Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanko dla mojego synka, proste, ale zabawne.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35750
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6057
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35750
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6057
Składniki
Jajko lekko wystudzić, obrać i umieścić w kieliszku. Z kiełbasy wyciąć pasek i zrobić koronę (grzebyk kogutka). Z plasterka parówki wyciąć mały trójkącik (zjeść ten mały trójkącik) a z reszty parówki powstał dzióbek. Na czubku jajka zrobić kreskę (długość grzebyka) i włożyć tam grzebyk. Tak samo zrobić na przodzie jajka i wcisnąć dzióbek. Z keczupu zrobić np. rumieńce kogucikowi.