Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy ryż na mleku z prażoną gruszką
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Składniki
Mleko i mleczko kokosowe przelać do rondla. Dodać ryż i wiórki kokosowe, gotować na wolnym ogniu często mieszając przez 15 -20 minut. W razie potrzeby dolać więcej mleka. Gruszkę pokroić w kostkę i przełożyć do rondla. Następnie zalać wodą i prażyć do miękkości z dodatkiem cynamonu. Ryż przełożyć do miseczek, a gruszkę na wierzchu.