Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki koktajl można zaserwować na śniadanie, albo zamrozić i mieć super lody.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4281
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3121
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11226
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4281
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3121
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11226
Składniki
Płatki jaglane przepłukać pod bieżącą wodą i zalać gorącą wodą na kilka minut. Można zagotować, ale nie koniecznie. Płatki podwoją swoja objętość. Przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać migdały i za pomocą blendera wszystko dobrze zmiksować. Ważne, żeby migdały były dobrze rozdrobnione. Dodać miód, sok z cytryny i wodę mineralną. Dokładnie wymieszać. Gotowe. Koktajl jest dość gęsty, ale spokojnie można wypić. Jeśli ktoś woli rzadszy, to zawsze można dodać wody mineralnej. Można też zamrozić. Będą doskonałe lody. Smacznego.