Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki koktajl można zaserwować na śniadanie, albo zamrozić i mieć super lody.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1584
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232000
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5080
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1584
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232000
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5080
Składniki
Płatki jaglane przepłukać pod bieżącą wodą i zalać gorącą wodą na kilka minut. Można zagotować, ale nie koniecznie. Płatki podwoją swoja objętość. Przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać migdały i za pomocą blendera wszystko dobrze zmiksować. Ważne, żeby migdały były dobrze rozdrobnione. Dodać miód, sok z cytryny i wodę mineralną. Dokładnie wymieszać. Gotowe. Koktajl jest dość gęsty, ale spokojnie można wypić. Jeśli ktoś woli rzadszy, to zawsze można dodać wody mineralnej. Można też zamrozić. Będą doskonałe lody. Smacznego.