Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki koktajl można zaserwować na śniadanie, albo zamrozić i mieć super lody.
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5777
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 79
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 81
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1663
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 92
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5777
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 79
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 81
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1663
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 92
Składniki
Płatki jaglane przepłukać pod bieżącą wodą i zalać gorącą wodą na kilka minut. Można zagotować, ale nie koniecznie. Płatki podwoją swoja objętość. Przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać migdały i za pomocą blendera wszystko dobrze zmiksować. Ważne, żeby migdały były dobrze rozdrobnione. Dodać miód, sok z cytryny i wodę mineralną. Dokładnie wymieszać. Gotowe. Koktajl jest dość gęsty, ale spokojnie można wypić. Jeśli ktoś woli rzadszy, to zawsze można dodać wody mineralnej. Można też zamrozić. Będą doskonałe lody. Smacznego.