Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki koktajl można zaserwować na śniadanie, albo zamrozić i mieć super lody.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 59
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 331
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 187
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 59
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 331
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 187
Składniki
Płatki jaglane przepłukać pod bieżącą wodą i zalać gorącą wodą na kilka minut. Można zagotować, ale nie koniecznie. Płatki podwoją swoja objętość. Przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać migdały i za pomocą blendera wszystko dobrze zmiksować. Ważne, żeby migdały były dobrze rozdrobnione. Dodać miód, sok z cytryny i wodę mineralną. Dokładnie wymieszać. Gotowe. Koktajl jest dość gęsty, ale spokojnie można wypić. Jeśli ktoś woli rzadszy, to zawsze można dodać wody mineralnej. Można też zamrozić. Będą doskonałe lody. Smacznego.