Do góry

Śniadania Przepis na:

Koktajl jagodowy z congee jaglanego

Koktajl jagodowy z congee jaglanego

Autor:

Przepisów i artykułów: 325 Ocena: 3636

Dodano:

Odsłon: 92

Aby uatrakcyjnić congee jaglane i uprzyjemnić spożycie kleiku, przygotowałam pyszny koktajl z jagodami.

Składniki

  • 300 g ugotowanego i wystudzonego jaglanego congee
  • słoik jagód pasteryzowanych bez cukru (około 250 g) albo mrożone jagody i trochę wody
  • 1 banan
  • opcjonalnie - trochę cytrynianu magnezu w proszku (żeby nie łykać kapsułek i tabletek)
  • opcjonalnie odrobina miodu (lub miodku mniszkowego) do smaku, ale zwykle nie jest to konieczne
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie wymienione składniki trzeba zmiksować aż do uzyskania gładkiego, gęstego napoju. Wypić, delektować się i przywracać organizm do równowagi kwasowo-zasadowej. Na zdrowie!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń