Do góry

Śniadania Przepis na:

Kolorowa pasta na kanapki.

Kolorowa pasta na kanapki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 853 Ocena: 5848

Dodano:

Odsłon: 2067

Na śniadanko przygotowałam pyszną soczystą pastę z makreli. Taką pastę przygotowuje się w zaledwie pięć minut a kanapki smakują wybornie.

Składniki

  • 2 puszki makreli w oleju (każda puszka 170 g),
  • 2 jajka wielkość M,
  • 6 sztuk rzodkiewki,
  • 1 pęczek szczypioru,
  • szczypta soli,
  • szczypta pieprzu czarnego,
  • 2 łyżki masła.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kolorowa pasta na kanapki.

Przygotowanie

  1. Do sporej salaterki przełożyć makrelę ( oczywiście wylewając z niej olej ), do makreli dodać ugotowane na twardo jajka starte na tarce jarzynowej, umytą rzodkiewkę również startą na tarce jarzynowej, szczypior pokrojony drobno, dwie łyżki dowolnego masła takiego na kanapki oraz szczyptę soli i pieprzu. Całość dokładnie wymieszać widelcem do połączenia się wszystkich dodanych składników na jednolitą masę.

  2. Przygotowaną pastę gdy chwilkę postoi aby przegryzła się z dodanymi składnikami spróbować jeśli mało słona dosolić. Taką pastę podawać z chlebem można dodatkowo posmarować masłem choć nie ma takiej potrzeby. Kanapki z tą pastą bardzo szybko znikają, mogą być podawane nawet dla gości, dzieci bardzo chętnie zjadają i proszą o dokładkę. Taka pasta to szybkie rozwiązanie na śniadanie jak również kolację. Jeżeli coś zostanie można przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń