Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanko przygotowałam pyszną soczystą pastę z makreli. Taką pastę przygotowuje się w zaledwie pięć minut a kanapki smakują wybornie.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 132
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1596
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 337
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 132
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1596
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 337
Składniki
Do sporej salaterki przełożyć makrelę ( oczywiście wylewając z niej olej ), do makreli dodać ugotowane na twardo jajka starte na tarce jarzynowej, umytą rzodkiewkę również startą na tarce jarzynowej, szczypior pokrojony drobno, dwie łyżki dowolnego masła takiego na kanapki oraz szczyptę soli i pieprzu. Całość dokładnie wymieszać widelcem do połączenia się wszystkich dodanych składników na jednolitą masę.
Przygotowaną pastę gdy chwilkę postoi aby przegryzła się z dodanymi składnikami spróbować jeśli mało słona dosolić. Taką pastę podawać z chlebem można dodatkowo posmarować masłem choć nie ma takiej potrzeby. Kanapki z tą pastą bardzo szybko znikają, mogą być podawane nawet dla gości, dzieci bardzo chętnie zjadają i proszą o dokładkę. Taka pasta to szybkie rozwiązanie na śniadanie jak również kolację. Jeżeli coś zostanie można przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce.