Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe jedzenie lepiej smakuje.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8732
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7424
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5077
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328144
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8732
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7424
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5077
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328144
Składniki
Ciasto. Burak zetrzeć na drobnej tarce. Przygotować 3 miseczki. Do jednej wsypać 120 g mąki. Do pozostałych wsypać po 105 g , do jednej dodać kakao, do drugiej burak. Kwaśne mleko i olej po równo rozlać do każdej miski i odrobinę posolić. Zagniatamy każde ciasto oddzielnie i wkładamy każde do oddzielnej torebki foliowej. Schładzamy około 20 minut. Potem wyjąć kulki ciasta z lodówki i każdą część rozwałkować na prostokąt. Nałożyć na siebie trzy płaty ciasta i zrolować wzdłuż dłuższego boku. Rulon przeciąć 2-3 razy wzdłuż. Powstałe paski bardzo cienko wałkować. Potem wykrawać 6-7 cm kwadraty.
Co drugi środek kwadratu posmarować nutellą, nałożyć po dwa plasterki banana, przykryć drugim kwadratem i dokładnie skleić brzegi, Dobrze jest brzegi spodniego kwadratu lekko zwilżyć wodą. Gotować kilka minut w osolonej wodzie.