Do góry

Śniadania Przepis na:

Kolorowe ravioli z bananem i nutellą

Kolorowe ravioli z bananem i nutellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 573 Ocena: 10264

Dodano:

Odsłon: 112

Kolorowe jedzenie lepiej smakuje.

Składniki

  • mąka pszenna 330 g
  • kakao 15 g
  • tarty surowy burak 15 g
  • olej 4 łyżki
  • zsiadłe mleko 200 ml
  • szczypta soli
  • 2 banany, nutella
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto.
    Burak zetrzeć na drobnej tarce.
    Przygotować 3 miseczki.
    Do jednej wsypać 120 g mąki.
    Do pozostałych wsypać po 105 g , do jednej dodać kakao, do drugiej burak.
    Kwaśne mleko i olej po równo rozlać do każdej miski i odrobinę posolić.
    Zagniatamy każde ciasto oddzielnie i wkładamy każde do oddzielnej torebki foliowej. Schładzamy około 20 minut.
    Potem wyjąć kulki ciasta z lodówki i każdą część rozwałkować na prostokąt.
    Nałożyć na siebie trzy płaty ciasta i zrolować wzdłuż dłuższego boku.
    Rulon przeciąć 2-3 razy wzdłuż.
    Powstałe paski bardzo cienko wałkować.
    Potem wykrawać 6-7 cm kwadraty.

  2. Co drugi środek kwadratu posmarować nutellą, nałożyć po dwa plasterki banana, przykryć drugim kwadratem i dokładnie skleić brzegi, Dobrze jest brzegi spodniego kwadratu lekko zwilżyć wodą.
    Gotować kilka minut w osolonej wodzie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń