Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe jedzenie lepiej smakuje.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112977
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 323
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 666
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 534
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112977
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 323
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 666
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 534
Składniki
Ciasto. Burak zetrzeć na drobnej tarce. Przygotować 3 miseczki. Do jednej wsypać 120 g mąki. Do pozostałych wsypać po 105 g , do jednej dodać kakao, do drugiej burak. Kwaśne mleko i olej po równo rozlać do każdej miski i odrobinę posolić. Zagniatamy każde ciasto oddzielnie i wkładamy każde do oddzielnej torebki foliowej. Schładzamy około 20 minut. Potem wyjąć kulki ciasta z lodówki i każdą część rozwałkować na prostokąt. Nałożyć na siebie trzy płaty ciasta i zrolować wzdłuż dłuższego boku. Rulon przeciąć 2-3 razy wzdłuż. Powstałe paski bardzo cienko wałkować. Potem wykrawać 6-7 cm kwadraty.
Co drugi środek kwadratu posmarować nutellą, nałożyć po dwa plasterki banana, przykryć drugim kwadratem i dokładnie skleić brzegi, Dobrze jest brzegi spodniego kwadratu lekko zwilżyć wodą. Gotować kilka minut w osolonej wodzie.