Do góry

Śniadania Przepis na:

Konserwa z boczku

Konserwa z boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1138

Dodano:

Odsłon: 17599

Nadaje się na śniadania i kolacje...... Po pasteryzacji zabieram go zawsze na wczasy.

Składniki

  • Boczek surowy 2kg
  • czosnek - kilka ząbków (ok. 5..można wiecej)
  • ziele angielskie 5-6 szt
  • Liść laurowy 4-5 szt
  • vegeta, maga, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić na małe kawałeczki.

    Zalać wodą.

    Dodać vegetę, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy.,magę.

    Gotować na małym ogniu aż zmięknie.

    W połowie gotowania dodać pokrojony czosnek (można przecisnąć).

    Jak wszystko zmięknie wyciągnąć ziele i liść laurowy. Ugnieść ubijaczką do ziemniaków i przekładać do słoików.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

supolo 20 października 2015 Witam.Ja pasteryzuję w słoiczkach dżemowych 2x 20 min.Poz.A 0.6L 2x 25 min.Poz.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irenka69 20 października 2015 ile należy pasteryzować aby się dłużej trzymało w słoiku?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń