Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka polane masełkiem z majerankiem, pycha. Produkt mączny który uwielbiam.
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 24
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 440
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 132
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 184
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 24
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 440
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 132
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 184
Składniki
Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie i przepuścić przez maszynkę lub praskę. Przestudzone wyłożyć na stolnicę, dodać mąkę, jajko, posiekaną natkę, zagnieść ciasto. Zagotować osoloną wodę w sporym płaskim garnku. Ciasto podzielić na 2-3 części. Formować wałki nieco grubsze niż palec i kroić na 2 cm kawałki. Ciasto wrzucać partiami na wrzącą wodę, gdy wypłyną gotować 2-3 minuty. Gotowe kopytka polewać rozpuszczonym masłem z majerankiem i szczyptą soli.