Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka polane masełkiem z majerankiem, pycha. Produkt mączny który uwielbiam.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 225
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104553
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9067
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 225
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104553
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9067
Składniki
Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie i przepuścić przez maszynkę lub praskę. Przestudzone wyłożyć na stolnicę, dodać mąkę, jajko, posiekaną natkę, zagnieść ciasto. Zagotować osoloną wodę w sporym płaskim garnku. Ciasto podzielić na 2-3 części. Formować wałki nieco grubsze niż palec i kroić na 2 cm kawałki. Ciasto wrzucać partiami na wrzącą wodę, gdy wypłyną gotować 2-3 minuty. Gotowe kopytka polewać rozpuszczonym masłem z majerankiem i szczyptą soli.