Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka polane masełkiem z majerankiem, pycha. Produkt mączny który uwielbiam.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 192
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 355
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 66
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27656
Pychota. Polecam.
Odsłon: 192
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 355
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 66
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27656
Składniki
Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie i przepuścić przez maszynkę lub praskę. Przestudzone wyłożyć na stolnicę, dodać mąkę, jajko, posiekaną natkę, zagnieść ciasto. Zagotować osoloną wodę w sporym płaskim garnku. Ciasto podzielić na 2-3 części. Formować wałki nieco grubsze niż palec i kroić na 2 cm kawałki. Ciasto wrzucać partiami na wrzącą wodę, gdy wypłyną gotować 2-3 minuty. Gotowe kopytka polewać rozpuszczonym masłem z majerankiem i szczyptą soli.