Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosmakowane czosnkowo ostrym majonezem
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 234
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 234
Składniki
Najlepiej jest kupić całego pstrąga i go samemu wyfiletować, pozostałości posłużą za bazę wywaru. Filet pokroiłam w kawałki łatwe do zawijania.
W między czasie wstawiłam bulion z resztkami ryby i warzywami i przyprawami bulionowymi. Całość gotowałam około 25 minut i dodałam koreczki spięte wykałaczkami na mniej niż 10 minut- pod przykryciem. Wywar musi być wyraźnie doprawiony solą, bo później galareta musi być wyrazista.
Jeszcze majonez czosnkowy, czyli przeciśnięty ząbek czosnku dodany z pieprzem i koperkiem. Ostudzone roladki układa się w półmisku, nakłada się majonez. W gorącym wywarze rozpuszcza się żelatynę, 3 łyżeczki na każde pół litra wywaru i ostudzonym wywarem zalewa się koreczki.
Smacznego :)
Przepisy Śniadania
Śniadania
Pasta serowa na kanapki
Śniadania
Pasta z jajek
Śniadania
Pierogi a'la azjatyckie
Śniadania
Jajka po turecku
Pasta serowa na kanapki
Moja pasta serowa to pasta na kanapki. Pasta bardzo smaczna, prosta w przygot...
Odsłon: 380
Pasta z jajek
Pasta na śniadanie lub kolację wg mojego przepisu.
Odsłon: 165