Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosmakowane czosnkowo ostrym majonezem
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25152
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25152
Składniki
Najlepiej jest kupić całego pstrąga i go samemu wyfiletować, pozostałości posłużą za bazę wywaru. Filet pokroiłam w kawałki łatwe do zawijania.
W między czasie wstawiłam bulion z resztkami ryby i warzywami i przyprawami bulionowymi. Całość gotowałam około 25 minut i dodałam koreczki spięte wykałaczkami na mniej niż 10 minut- pod przykryciem. Wywar musi być wyraźnie doprawiony solą, bo później galareta musi być wyrazista.
Jeszcze majonez czosnkowy, czyli przeciśnięty ząbek czosnku dodany z pieprzem i koperkiem. Ostudzone roladki układa się w półmisku, nakłada się majonez. W gorącym wywarze rozpuszcza się żelatynę, 3 łyżeczki na każde pół litra wywaru i ostudzonym wywarem zalewa się koreczki.
Smacznego :)