Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kotlety mielone nie tylko do głównych dań, są również idealne do zajadania się nimi z chlebem.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 34
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 34
Składniki
Schab i podgardle mielimy. Cebulę i czosnek trzemy na tarce. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy wodę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy 3 jajka, sól, startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy jednocześnie próbując farsz na kotlety.
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy uformowane z farszu kotlety na złoty kolor z obu stron.
Smacznego!!!