Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obwarzanki... zdarza się, że kupię ich więcej niż zjem i wtedy leżą sobie cichutko w kuchni. Nieświeże są niestety mniej apetyczne i dlatego ostatnio postanowiłam jakoś je ulepszyć. Wyszło bardzo smaczne śniadanko polsko- włoskie.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9205
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2377
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1177
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 207
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9205
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2377
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1177
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 207
Składniki
Obwarzanki przekroić w poprzek, tak aby z każdego powstały dwa okręgi, posmarować masłem. Ser żółty i mozzarellę pokroić w cienkie plasterki, ułożyć naprzemiennie na obwarzankach. Ser posypać papryką i bazylią. Tak przygotowane grzanki piec w piekarniku o temperaturze 150 stopni, do momentu rozpuszczenia sera. W czasie pieczenia przygotować sałatkę. Mix sałat opłukać pod wodą, osączyć na sicie. Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą, czosnkiem granulowanym oraz suszoną bazylią. Osuszoną sałatę wrzucić do miski, skropić przygotowanym sosem, udekorować połówkami pomidorków koktajlowych. Jeżeli obwarzankowe zapiekanki są gotowe, nakładamy po jednej na talerz, do środka wkładamy porcję sałaty.
Uwaga: U mnie sałatka jest wegetariańska, ale można wzbogacić ją o kawałki smażonego kurczaka. Smacznego.