Do góry

Śniadania Przepis na:

Krążki kiełbasy z pieczarkowo-groszkowym farszem na chrupiącej kromce.

Krążki kiełbasy z pieczarkowo-groszkowym farszem na chrupiącej kromce.

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14526

Dodano:

Odsłon: 137

Na kolację lub śniadanie pyszne chrupiące plastry kiełbasy zrumienione z dodatkiem pieczarek i groszku,na chrupiącej grzance.Delicje:)

Składniki

  • pieczarki 25dkg
  • groszek mrożony szklanka
  • cebula mała
  • masło 1/4 kostki
  • Ser żółty kilka plasterków
  • podłużna bułka
  • pieprz i sól do smaku
  • kiełbasa krakowska lub inna grubsza 30dkg
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.Dodać drobno pokrojone pieczarki i na większym ogniu wszystko podsmażyć.Pod koniec wrzucić groszek i zasmażyć 7-10min.Doprawić do smaku.

    Ponieważ zostało mi sporo farszu zrobiłam zupę,przepis dodam:)

    Na patelni podsmażyć plasterki kiełbasy( krakowska,szynkowa)
    Ja złożyłam po trzy plasterki gdyż były bardzo cieńkie,ale jeśli kupicie w całości to samemu lepiej pokroić troszkę grubsze plastry.

  2. Na podsmażone kiełbasiane krążki nałożyć farsz i przykryć serem żółtym.
    Dać do nagrzanego piekarnika 190st.
    W wolne miejsca dać kromki bułki i zapiec wraz z kiełbasą.

  3. Na chrupiące kromki kłaść po dwa lub trzy plastry krążków.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 marca Super jedzonko, takie kanapki , to ja bardzo chętnie wezmę na małą popołudniową przekąskę ;) Super smaki, chrum, chrum :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 09 marca Jestes Mistrzynia smacznych kanapek! wczoraj inspirujac sie Twoimi przepisami zrobilam sobie bardzo podobne! Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń