Do góry

Śniadania Przepis na:

Krupniok z sosem jabłkowo- żurawinowym

Krupniok z sosem jabłkowo- żurawinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 730 Ocena: 48613

Dodano:

Odsłon: 1234

Polskie, proste, pyszne... TRZY razy PE

Składniki

  • krupniok 4 szt
  • żurawina 4 łyżki
  • jabłko 1 szt
  • smalec 1 łyżka
  • suszony estragon 1 łyżeczka
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sos: Żurawinę wrzucamy do rondelka, podlewamy 1/2 szklanki wody, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Następnie dodajemy jabłko obrane i pokrojone w kostkę. Mieszamy, doprawiamy solą i estragonem, zagotowujemy.

    Krupniok podsmażamy z obu stron, na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z sosem żurawinowo- jabłkowym i ulubionym pieczywem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń