Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie, proste, pyszne... TRZY razy PE
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 109
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 44
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 109
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 44
Składniki
Sos: Żurawinę wrzucamy do rondelka, podlewamy 1/2 szklanki wody, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Następnie dodajemy jabłko obrane i pokrojone w kostkę. Mieszamy, doprawiamy solą i estragonem, zagotowujemy. Krupniok podsmażamy z obu stron, na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z sosem żurawinowo- jabłkowym i ulubionym pieczywem. Smacznego.