Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze domowe bułeczki - zrobisz je z łatwością.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 652
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12372
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 652
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12372
Składniki
Mąkę mieszamy razem z suchymi drożdżami. Dodajemy sól i cukier, mieszamy. Dodajemy szklankę ciepłego mleka i olej. Wyrabiam w robocie lub ręką. Odstawiam na ok. 2 h do wyrośnięcia.
Formujemy bułeczki na blaszce i robimy charakterystyczne przecięcie na środku bułki. Odkładamy na kolejne 30 minut do wyrośnięcia.
Pieczemy w 200 C grzałka góra, dół ok. 20-24 minut.