Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze domowe bułeczki - zrobisz je z łatwością.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11577
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 579
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11577
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 579
Składniki
Mąkę mieszamy razem z suchymi drożdżami. Dodajemy sól i cukier, mieszamy. Dodajemy szklankę ciepłego mleka i olej. Wyrabiam w robocie lub ręką. Odstawiam na ok. 2 h do wyrośnięcia.
Formujemy bułeczki na blaszce i robimy charakterystyczne przecięcie na środku bułki. Odkładamy na kolejne 30 minut do wyrośnięcia.
Pieczemy w 200 C grzałka góra, dół ok. 20-24 minut.