Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze domowe bułeczki - zrobisz je z łatwością.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414631
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414631
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Mąkę mieszamy razem z suchymi drożdżami. Dodajemy sól i cukier, mieszamy. Dodajemy szklankę ciepłego mleka i olej. Wyrabiam w robocie lub ręką. Odstawiam na ok. 2 h do wyrośnięcia.
Formujemy bułeczki na blaszce i robimy charakterystyczne przecięcie na środku bułki. Odkładamy na kolejne 30 minut do wyrośnięcia.
Pieczemy w 200 C grzałka góra, dół ok. 20-24 minut.