Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski twarogowe od raz smażone. Najlepiej smakują z konfiturą, dżemem i jogurtem naturalnym. Od kilku lat takie kluski robi moja ciocia,to postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 55
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 71
Dzisiaj gołąbki z grzybami , przygotowane na prośbę ciężarnej, a jak to mówią...
Odsłon: 562
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 55
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 71
Dzisiaj gołąbki z grzybami , przygotowane na prośbę ciężarnej, a jak to mówią...
Odsłon: 562
Składniki
Twaróg razem z jajkiem zblendować. Dodać mąkę, oba cukry ,sól i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na stolnicę wysypaną dużą ilością mąki. Staramy się uformować wałek. Nie musi być dokładny , ciasto i tak będziemy odcinać po kawałku. Nożem odcinać kawałki ciasta, rolować mniejsze wałeczki i wycinać z nich ukośne kluski. Ciągle podsypywać mąką.
Smażyć z każdej strony do przyrumienienia, na średnim ogniu. Po usmażeniu przełożyć na ręczniki papierowe. Podawać z konfiturą i jogurtem naturalnym.