Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski twarogowe od raz smażone. Najlepiej smakują z konfiturą, dżemem i jogurtem naturalnym. Od kilku lat takie kluski robi moja ciocia,to postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 292
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14621
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1718
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16874
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 292
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14621
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1718
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16874
Składniki
Twaróg razem z jajkiem zblendować. Dodać mąkę, oba cukry ,sól i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na stolnicę wysypaną dużą ilością mąki. Staramy się uformować wałek. Nie musi być dokładny , ciasto i tak będziemy odcinać po kawałku. Nożem odcinać kawałki ciasta, rolować mniejsze wałeczki i wycinać z nich ukośne kluski. Ciągle podsypywać mąką.
Smażyć z każdej strony do przyrumienienia, na średnim ogniu. Po usmażeniu przełożyć na ręczniki papierowe. Podawać z konfiturą i jogurtem naturalnym.