Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski twarogowe od raz smażone. Najlepiej smakują z konfiturą, dżemem i jogurtem naturalnym. Od kilku lat takie kluski robi moja ciocia,to postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25893
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3102
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25893
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3102
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Składniki
Twaróg razem z jajkiem zblendować. Dodać mąkę, oba cukry ,sól i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na stolnicę wysypaną dużą ilością mąki. Staramy się uformować wałek. Nie musi być dokładny , ciasto i tak będziemy odcinać po kawałku. Nożem odcinać kawałki ciasta, rolować mniejsze wałeczki i wycinać z nich ukośne kluski. Ciągle podsypywać mąką.
Smażyć z każdej strony do przyrumienienia, na średnim ogniu. Po usmażeniu przełożyć na ręczniki papierowe. Podawać z konfiturą i jogurtem naturalnym.