Do góry

Śniadania Przepis na:

Łódeczki z jajek pomidorowych

Łódeczki z jajek pomidorowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1291

Dodano:

Odsłon: 4307

Przekąska z jajek nie tylko na święta. Wykorzystałam do niej pomidory suszone z zalewy. Wyszło smaczne połączenie. Miłośnicy mięsa też znajdą coś dla siebie pod w postaci szynki i kiełbasy.

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 słoiczek pomidorów suszonych
  • sól, pieprz
  • 2 rzodkiewki
  • 3 plastry szynki
  • natka, szczypior
  • 1 kawałek papryki czerwonej
  • 1 kawałek papryki żółtej
  • 1/3 ogórka zielonego
  • 1 kiełbasa wędzona
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Jajka gotuję na twardo i studzę. Nożykiem małym nacinam w połowie ząbki na około jajka. W ten sposób powstaną dwie połówki. Wydrążam żółtka, dodaje do nich pomidory z zalewy, sól, pieprz i miksuję blenderem. Farsz przekładam do rękawa i nadziewam jajka.

  2. Dekoruję plastrami rzodkiewki, szynki. Układam na plastrach ogórka, kiełbasy, dodaję papryki. Posypuję natką, i szczypiorkiem. Żeby jajka lepiej się trzymały na podstawkach z ogórka wbijam w nie wykałaczki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń