Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z jajek nie tylko na święta. Wykorzystałam do niej pomidory suszone z zalewy. Wyszło smaczne połączenie. Miłośnicy mięsa też znajdą coś dla siebie pod w postaci szynki i kiełbasy.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4683
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4141
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4683
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4141
Składniki
Jajka gotuję na twardo i studzę. Nożykiem małym nacinam w połowie ząbki na około jajka. W ten sposób powstaną dwie połówki. Wydrążam żółtka, dodaje do nich pomidory z zalewy, sól, pieprz i miksuję blenderem. Farsz przekładam do rękawa i nadziewam jajka.
Dekoruję plastrami rzodkiewki, szynki. Układam na plastrach ogórka, kiełbasy, dodaję papryki. Posypuję natką, i szczypiorkiem. Żeby jajka lepiej się trzymały na podstawkach z ogórka wbijam w nie wykałaczki.