Chciałbym wam zaprezentować pomysł na zdrowego lunchboxa. Oprócz klasycznych kanapek znajdziecie w nim wytrawną sałatkę z truskawek i mozzarelli. Sezon na truskawki w pełni więc warto wypróbować ten przepis :)
Lunchbox. Kanapki z batatem i sałatka truskawkowa
Składniki
Kanapki
- chleb razowy
- 2 ugotowane bataty
- 5 suszonych pomidorów
- łyżka oleju lnianego
- przyprawa curry
- ulubione kiełki
Sałatka
- 300g truskawek
- garść żółtych pomidorków
- garść mozzarelli mini w kulkach
- oliwa
- pieprz
Składniki
Kanapki
- chleb razowy
- 2 ugotowane bataty
- 5 suszonych pomidorów
- łyżka oleju lnianego
- przyprawa curry
- ulubione kiełki
Sałatka
- 300g truskawek
- garść żółtych pomidorków
- garść mozzarelli mini w kulkach
- oliwa
- pieprz
Etapy przygotowania
Kanapki: Bataty, suszone pomidory, olej lniany blendujemy z szczyptą przyprawy curry na pastę. Kromki chleba razowego smarujemy przygotowaną pastą i dodajemy garść ulubionych kiełków.
Sałatka: Truskawki kroimy w kostkę, pomidorki i mozzarellę na połówki. Sałatkę doprawiamy oliwą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Sałatkę nakładamy do słoiczka który zakręcamy i wraz z kanapkami umieszczamy w lunchboxie. Smacznego :)
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 90
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Orzechy
- Włoskie
- Placki
- Ciasta
Odsłon: 37
Ostatnio komentowane przepisy
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 90
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Orzechy
- Włoskie
- Placki
- Ciasta
Odsłon: 37
Składniki
- chleb razowy
- 2 ugotowane bataty
- 5 suszonych pomidorów
- łyżka oleju lnianego
- przyprawa curry
- ulubione kiełki
- 300g truskawek
- garść żółtych pomidorków
- garść mozzarelli mini w kulkach
- oliwa
- pieprz
Kanapki: Bataty, suszone pomidory, olej lniany blendujemy z szczyptą przyprawy curry na pastę. Kromki chleba razowego smarujemy przygotowaną pastą i dodajemy garść ulubionych kiełków.
Sałatka: Truskawki kroimy w kostkę, pomidorki i mozzarellę na połówki. Sałatkę doprawiamy oliwą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Sałatkę nakładamy do słoiczka który zakręcamy i wraz z kanapkami umieszczamy w lunchboxie. Smacznego :)