Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seria porad i przepisów - NIE MARNUJMY JEDZENIA - powstała z chęci wykorzystywania pozostałości z gotowania , obiadu jak i z czystej oszczędności i szacunku do produktu . Wiele jedzenia marnuje się w każdym domu i nie tylko w Polsce ale na całym świecie . Kosze pękają zamiast w śmieciach to w jedzeniu . Dotyczy to również restauracji i barów . Dlatego postanowiłam , zrobić użytek ze swojego bloga i doradzić co z czego można zrobić . Na pierwszy ogień idzie makaron nitki , który został z rosołu .
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1069
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 71
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1069
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 71
Składniki
Olej rozgrzewamy na patelni , dodajemy makaron . Podsmażamy tak około 5 minut , a następnie dodajemy jajka , doprawiamy solą i pieprzem , mieszamy , tak żeby jajka połączyły się z makaronem . Smażymy kilka minut mieszając , stopnień wysmażenia zależy od upodobań . Czy ktoś woli dania bardziej suche czy mokre . Doskonale smakuje z pomidorem z cebulką . Doskonały pomysł na śniadanie lub kolację .