Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne bułki z dodatkiem masła. Można je jeść z każdą konfiturą, ale najbardziej smakują z taką, która jest delikatnie podgrzana.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 150
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 342
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1459
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2677
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26005
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 150
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 342
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1459
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2677
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26005
Składniki
Wykonanie Drożdże rozkruszamy i zalewamy 1 szklanką ciepłego mleka. Czekamy aż masa zacznie garować. Dolewamy pozostałą część ciepłego mleka. Następnie do masy dodajemy mąkę, żółtka utarte wcześniej z cukrem, letnie, roztopione masło. Ciasto wyrabiamy przez 15 minut i czekamy ½ godziny aż wyrośnie. Następnie dzielimy je na 15 porcji, z których formujemy zaplatane bułki. Bułki smarujemy białkiem z odrobiną mleka. Pieczemy 20-15 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawać z podgrzaną konfiturą.