Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne bułki z dodatkiem masła. Można je jeść z każdą konfiturą, ale najbardziej smakują z taką, która jest delikatnie podgrzana.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2139
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38641
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2139
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38641
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
Wykonanie Drożdże rozkruszamy i zalewamy 1 szklanką ciepłego mleka. Czekamy aż masa zacznie garować. Dolewamy pozostałą część ciepłego mleka. Następnie do masy dodajemy mąkę, żółtka utarte wcześniej z cukrem, letnie, roztopione masło. Ciasto wyrabiamy przez 15 minut i czekamy ½ godziny aż wyrośnie. Następnie dzielimy je na 15 porcji, z których formujemy zaplatane bułki. Bułki smarujemy białkiem z odrobiną mleka. Pieczemy 20-15 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawać z podgrzaną konfiturą.