Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W oryginale Melba składa się z lodów waniliowych, brzoskwiń i sosu truskawkowego lub malinowego – taki deser wymyślił Auguste Escoffier na cześć śpiewaczki Nellie Melby. Deser uchodzi za wykwintny, mimo że jest dość prosty w przygotowaniu. Tutaj proponuję bardzo zdrową wersję śniadaniową – płatki owsiane obniżają cholesterol, mleko zapewnia dawkę wapnia, a owoce dostarczają cennych witamin. Bardzo szybkie do przygotowania – zaskocz swoją drugą połówkę przynosząc jej takie śniadanko do łóżka!
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 77
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 175
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 958
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5409
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 77
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 175
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 958
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5409
Składniki
Do miseczki wsypać płatki owsiane, dolać mleko, wstawić do mikrofalówki i podgrzewać 2 minuty (moc 900W) lub trochę dłużej – aż mleko zacznie się podnosić. Zamieszać, dodać pokrojone brzoskwinie i maliny, posypać płatkami migdałowymi. Jeśli maliny są zamrożone, to warto jeszcze całość trochę podgrzać w mikrofalówce. Gotowe!