Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W oryginale Melba składa się z lodów waniliowych, brzoskwiń i sosu truskawkowego lub malinowego – taki deser wymyślił Auguste Escoffier na cześć śpiewaczki Nellie Melby. Deser uchodzi za wykwintny, mimo że jest dość prosty w przygotowaniu. Tutaj proponuję bardzo zdrową wersję śniadaniową – płatki owsiane obniżają cholesterol, mleko zapewnia dawkę wapnia, a owoce dostarczają cennych witamin. Bardzo szybkie do przygotowania – zaskocz swoją drugą połówkę przynosząc jej takie śniadanko do łóżka!
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14287
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19427
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1768
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14287
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19427
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1768
Składniki
Do miseczki wsypać płatki owsiane, dolać mleko, wstawić do mikrofalówki i podgrzewać 2 minuty (moc 900W) lub trochę dłużej – aż mleko zacznie się podnosić. Zamieszać, dodać pokrojone brzoskwinie i maliny, posypać płatkami migdałowymi. Jeśli maliny są zamrożone, to warto jeszcze całość trochę podgrzać w mikrofalówce. Gotowe!