Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W oryginale Melba składa się z lodów waniliowych, brzoskwiń i sosu truskawkowego lub malinowego – taki deser wymyślił Auguste Escoffier na cześć śpiewaczki Nellie Melby. Deser uchodzi za wykwintny, mimo że jest dość prosty w przygotowaniu. Tutaj proponuję bardzo zdrową wersję śniadaniową – płatki owsiane obniżają cholesterol, mleko zapewnia dawkę wapnia, a owoce dostarczają cennych witamin. Bardzo szybkie do przygotowania – zaskocz swoją drugą połówkę przynosząc jej takie śniadanko do łóżka!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Do miseczki wsypać płatki owsiane, dolać mleko, wstawić do mikrofalówki i podgrzewać 2 minuty (moc 900W) lub trochę dłużej – aż mleko zacznie się podnosić. Zamieszać, dodać pokrojone brzoskwinie i maliny, posypać płatkami migdałowymi. Jeśli maliny są zamrożone, to warto jeszcze całość trochę podgrzać w mikrofalówce. Gotowe!