Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Menemen to turecka jajecznica, bardzo aromatyczna z dodatkiem warzyw i kiełbasy z baraniny.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1148
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 120
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 440
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1148
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 120
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 440
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Składniki
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Na rozgrzaną oliwę dodajemy kumin, kozieradkę, smażymy kilka minut aż poczujemy zapach przypraw. Dodajemy papryczkę cayenne, przeciśnięty czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy do momentu zarumienienia się cebuli. Gdy cebula się zarumieni dodajemy pokrojoną kiełbasę w kostkę, starty na drobno imbir i smażymy kilka minut. Dodajemy pokrojone w połówki pomidorki.
Smażymy do momentu aż pomidorki puszczą sok, troszkę odparuje woda z tego soku i dopiero wbijamy jajka i dodajemy pokrojony szczypior. Mieszamy wszystkie składniki na patelni, smażymy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Gotową jajecznicę podajemy na gorąco z pieczywem, dekorujemy świeżą bazylią. Smacznego!!!