Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Menemen to turecka jajecznica, bardzo aromatyczna z dodatkiem warzyw i kiełbasy z baraniny.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 797
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1645
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6166
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8962
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 797
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1645
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6166
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8962
Składniki
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Na rozgrzaną oliwę dodajemy kumin, kozieradkę, smażymy kilka minut aż poczujemy zapach przypraw. Dodajemy papryczkę cayenne, przeciśnięty czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy do momentu zarumienienia się cebuli. Gdy cebula się zarumieni dodajemy pokrojoną kiełbasę w kostkę, starty na drobno imbir i smażymy kilka minut. Dodajemy pokrojone w połówki pomidorki.
Smażymy do momentu aż pomidorki puszczą sok, troszkę odparuje woda z tego soku i dopiero wbijamy jajka i dodajemy pokrojony szczypior. Mieszamy wszystkie składniki na patelni, smażymy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Gotową jajecznicę podajemy na gorąco z pieczywem, dekorujemy świeżą bazylią. Smacznego!!!