Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Menemen to turecka jajecznica, bardzo aromatyczna z dodatkiem warzyw i kiełbasy z baraniny.
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 157
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 18
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 24
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 15
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 157
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 18
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 24
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 15
Składniki
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Na rozgrzaną oliwę dodajemy kumin, kozieradkę, smażymy kilka minut aż poczujemy zapach przypraw. Dodajemy papryczkę cayenne, przeciśnięty czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy do momentu zarumienienia się cebuli. Gdy cebula się zarumieni dodajemy pokrojoną kiełbasę w kostkę, starty na drobno imbir i smażymy kilka minut. Dodajemy pokrojone w połówki pomidorki.
Smażymy do momentu aż pomidorki puszczą sok, troszkę odparuje woda z tego soku i dopiero wbijamy jajka i dodajemy pokrojony szczypior. Mieszamy wszystkie składniki na patelni, smażymy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Gotową jajecznicę podajemy na gorąco z pieczywem, dekorujemy świeżą bazylią. Smacznego!!!