Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Menemen to turecka jajecznica, bardzo aromatyczna z dodatkiem warzyw i kiełbasy z baraniny.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2427
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1570
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 565
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3710
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1477
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2427
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1570
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 565
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3710
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1477
Składniki
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Na rozgrzaną oliwę dodajemy kumin, kozieradkę, smażymy kilka minut aż poczujemy zapach przypraw. Dodajemy papryczkę cayenne, przeciśnięty czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy do momentu zarumienienia się cebuli. Gdy cebula się zarumieni dodajemy pokrojoną kiełbasę w kostkę, starty na drobno imbir i smażymy kilka minut. Dodajemy pokrojone w połówki pomidorki.
Smażymy do momentu aż pomidorki puszczą sok, troszkę odparuje woda z tego soku i dopiero wbijamy jajka i dodajemy pokrojony szczypior. Mieszamy wszystkie składniki na patelni, smażymy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Gotową jajecznicę podajemy na gorąco z pieczywem, dekorujemy świeżą bazylią. Smacznego!!!