Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28956
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28956
Składniki
Jajka ubić tak, żeby wyraźnie zwiększyły swoja objętość. W dalszym ciągu ucierać i dodawać kolejno cukier, olej, mleko i mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Zostawić pod ściereczką na ok 15 min. Smażyć naleśniki na patelni, na oleju rzepakowym, na złoty kolor. Truskawki przełożyć do misy blendera. Dodać cukier i dokładnie rozdrobnić. Na talerzu ułożyć pokrojone zwinięte w ruloniki naleśniki, albo fantazyjnie zwinięte w rożki. Dodać rozdrobnione truskawki, borówki, śmietanę. Całość oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.