Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414621
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414621
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Jajka ubić tak, żeby wyraźnie zwiększyły swoja objętość. W dalszym ciągu ucierać i dodawać kolejno cukier, olej, mleko i mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Zostawić pod ściereczką na ok 15 min. Smażyć naleśniki na patelni, na oleju rzepakowym, na złoty kolor. Truskawki przełożyć do misy blendera. Dodać cukier i dokładnie rozdrobnić. Na talerzu ułożyć pokrojone zwinięte w ruloniki naleśniki, albo fantazyjnie zwinięte w rożki. Dodać rozdrobnione truskawki, borówki, śmietanę. Całość oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.