Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17672
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15337
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5637
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9070
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17672
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15337
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5637
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9070
Składniki
Jajka ubić tak, żeby wyraźnie zwiększyły swoja objętość. W dalszym ciągu ucierać i dodawać kolejno cukier, olej, mleko i mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Zostawić pod ściereczką na ok 15 min. Smażyć naleśniki na patelni, na oleju rzepakowym, na złoty kolor. Truskawki przełożyć do misy blendera. Dodać cukier i dokładnie rozdrobnić. Na talerzu ułożyć pokrojone zwinięte w ruloniki naleśniki, albo fantazyjnie zwinięte w rożki. Dodać rozdrobnione truskawki, borówki, śmietanę. Całość oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.