Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 134
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 514
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 227
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 134
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 514
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 227
Składniki
Jajka ubić tak, żeby wyraźnie zwiększyły swoja objętość. W dalszym ciągu ucierać i dodawać kolejno cukier, olej, mleko i mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Zostawić pod ściereczką na ok 15 min. Smażyć naleśniki na patelni, na oleju rzepakowym, na złoty kolor. Truskawki przełożyć do misy blendera. Dodać cukier i dokładnie rozdrobnić. Na talerzu ułożyć pokrojone zwinięte w ruloniki naleśniki, albo fantazyjnie zwinięte w rożki. Dodać rozdrobnione truskawki, borówki, śmietanę. Całość oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.