Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujesz tylko kilku składników, aby zrobić najbardziej puszystą brioszkę na świecie!
miska , piekarnik
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 158
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 31
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 158
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 31
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Ubij ciepłą wodę z cukrem i suchymi drożdżami. Odłóż je na bok, aby drożdże się aktywowały. Wymieszaj mąkę z solą i wlej roztwór drożdży. Ciasto wyrabiać rękami, aż się połączy, następnie dodać masło i wyrabiać przez 10 minut. Kulkę ciasta odstawić na 2 godziny. Pokrój ciasto na 6 kawałków, rozwałkuj każdy i ponownie zwiń w kłodę. Włóż polana do formy do ciasta i odstaw na 1 godzinę lub do podwojenia. Piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180°C/350°F.