Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i przepyszna domowa mielonka.
Z udek trzeba wyjąć kości. Z połowy obrałam skórę i mięso pokroiłam w kostkę, resztę razem ze skórą zmieliłam.
Skórki są potrzebne dla odrobiny tłustości- pod koniec tłuszcz się wygotuje i zbierze się na górze szynkowaru.
Kości można użyć do wywaru na zupę.
Dodałam przyprawy i dodatki. Całość porządnie wymieszałam aż zmieni się w jednolitą masę.
Farsz wkłada się do woreczka do szynkowaru i do szynkowaru i na noc do lodówki.
Następnego dnia, gotuje w garnku na ściereczce około 2,5 h w 85 stopniach. ja wolę 3 h.
potem chłodzi się szynkowar przez noc w lodówce.
Tłuszcz z góry można zdjąć, jak widać jest też sporo galaretki no i mielonka.
Świetnie się kroi i przepyszne smakuje.
Smacznego :)
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 23004
Przepyszne ciasto czekoladowe, wykonane bez grama mąki. Może być również w we...
Odsłon: 11
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 93
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 73
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 117
Przepyszne ciasto czekoladowe, wykonane bez grama mąki. Może być również w we...
Odsłon: 11
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 93
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 73
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 117
Składniki
Z udek trzeba wyjąć kości. Z połowy obrałam skórę i mięso pokroiłam w kostkę, resztę razem ze skórą zmieliłam. Skórki są potrzebne dla odrobiny tłustości- pod koniec tłuszcz się wygotuje i zbierze się na górze szynkowaru. Kości można użyć do wywaru na zupę.
Dodałam przyprawy i dodatki. Całość porządnie wymieszałam aż zmieni się w jednolitą masę.
Farsz wkłada się do woreczka do szynkowaru i do szynkowaru i na noc do lodówki. Następnego dnia, gotuje w garnku na ściereczce około 2,5 h w 85 stopniach. ja wolę 3 h. potem chłodzi się szynkowar przez noc w lodówce.
Tłuszcz z góry można zdjąć, jak widać jest też sporo galaretki no i mielonka. Świetnie się kroi i przepyszne smakuje.
Smacznego :)
Przepisy Śniadania
Śniadania
Omlet z bananami
Śniadania
Naleśniki z czekoladowym twarożkiem, migdałami i frużeliną truskawkową
Śniadania
Jajka po turecku
Śniadania
Omlet z płatkami owsianymi, cytrynowym serkiem ricotta i pestkami granatu
Omlet z bananami
Wyśmienity na śniadanie =)
Odsłon: 75
Naleśniki z czekoladowym twarożkiem, migdałami i frużeliną truskawkową
Pychota:)
Odsłon: 81