Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i przepyszna domowa mielonka.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1398
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1329
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1398
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1329
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Składniki
Z udek trzeba wyjąć kości. Z połowy obrałam skórę i mięso pokroiłam w kostkę, resztę razem ze skórą zmieliłam. Skórki są potrzebne dla odrobiny tłustości- pod koniec tłuszcz się wygotuje i zbierze się na górze szynkowaru. Kości można użyć do wywaru na zupę.
Dodałam przyprawy i dodatki. Całość porządnie wymieszałam aż zmieni się w jednolitą masę.
Farsz wkłada się do woreczka do szynkowaru i do szynkowaru i na noc do lodówki. Następnego dnia, gotuje w garnku na ściereczce około 2,5 h w 85 stopniach. ja wolę 3 h. potem chłodzi się szynkowar przez noc w lodówce.
Tłuszcz z góry można zdjąć, jak widać jest też sporo galaretki no i mielonka. Świetnie się kroi i przepyszne smakuje.
Smacznego :)