Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i przepyszna domowa mielonka.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4913
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1069
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9662
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4913
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1069
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9662
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Składniki
Z udek trzeba wyjąć kości. Z połowy obrałam skórę i mięso pokroiłam w kostkę, resztę razem ze skórą zmieliłam. Skórki są potrzebne dla odrobiny tłustości- pod koniec tłuszcz się wygotuje i zbierze się na górze szynkowaru. Kości można użyć do wywaru na zupę.
Dodałam przyprawy i dodatki. Całość porządnie wymieszałam aż zmieni się w jednolitą masę.
Farsz wkłada się do woreczka do szynkowaru i do szynkowaru i na noc do lodówki. Następnego dnia, gotuje w garnku na ściereczce około 2,5 h w 85 stopniach. ja wolę 3 h. potem chłodzi się szynkowar przez noc w lodówce.
Tłuszcz z góry można zdjąć, jak widać jest też sporo galaretki no i mielonka. Świetnie się kroi i przepyszne smakuje.
Smacznego :)