Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, delikatna mieloneczka
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3707
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 366
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 675
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3707
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 366
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 675
Składniki
Kurczaka umyć, wysuszyć i rozebrać. Trzeba dokładnie powyciągać wszystkie kości, żeby nie zepsuć maszynki do mielenia mięsa. Mięso z kurczaka i ząbek czosnku zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Mięso doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Mięso dokładnie wyrobić dodać żelatynę i ok 300 ml wody. Do szynkowara włożyć woreczek foliowy, który należy napełnić masą mięsną, zakręcić, zamknąć i wstawić do lodówki na 24 h. Szynkowar wstawić do garnka z wodą i gotować w 80 stopniach 90 minut. Szynkowar odstawić do wystygnięcia, a następnie wstawić do lodówki najlepiej na noc. Smacznego