Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, delikatna mieloneczka
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 924
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17826
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 924
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17826
Składniki
Kurczaka umyć, wysuszyć i rozebrać. Trzeba dokładnie powyciągać wszystkie kości, żeby nie zepsuć maszynki do mielenia mięsa. Mięso z kurczaka i ząbek czosnku zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Mięso doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Mięso dokładnie wyrobić dodać żelatynę i ok 300 ml wody. Do szynkowara włożyć woreczek foliowy, który należy napełnić masą mięsną, zakręcić, zamknąć i wstawić do lodówki na 24 h. Szynkowar wstawić do garnka z wodą i gotować w 80 stopniach 90 minut. Szynkowar odstawić do wystygnięcia, a następnie wstawić do lodówki najlepiej na noc. Smacznego