Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To trzeba spróbować...fantastyczny smak,mięso do pieczywa lub po małym doprawieniu gotowy sos do obiadu. Serdecznie polecam:)
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2385
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3551
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4362
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74511
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2385
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3551
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4362
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74511
Składniki
Umyte mięso pokroić w kostkę,dodać sól,pieprz czosnek przeciśnięty przez praskę oraz resztę przypraw. Dolać wodę i dokładnie wymieszać. Odstawić na 4 godz.
Słoiki wyparzyć,do suchych nakładać mięso lekko ugniatając .Od góry zostawić 1,5cm. Zakręcić suchą zakrętką,wcześniej wytrzeć boki słoika. Pasteryzować przez 3 dni. Słoiki pół litrowe w pierwszym dniu pasteryzowałam 2 godz.licząc od momentu zagotowania wody. Po tym czasie wyłączyć i zostawić do drugiego dnia,ponownie pasteryzować przez 1,5 godz. Na trzeci dzień powtorzyć pasteryzację przez 1 godz. Wolę dłużej pogotować by mieć 100% pewność,że mięso jest miękkie i poleży nawet rok czasu..o ile łakomstwo nie zwycięży:) Z tej ilości wyszło mi 8 1/2l słoików.
Smacznego życzę!