Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To trzeba spróbować...fantastyczny smak,mięso do pieczywa lub po małym doprawieniu gotowy sos do obiadu. Serdecznie polecam:)
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 77
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 135
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 83
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 173
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 77
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 135
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 83
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 173
Składniki
Umyte mięso pokroić w kostkę,dodać sól,pieprz czosnek przeciśnięty przez praskę oraz resztę przypraw. Dolać wodę i dokładnie wymieszać. Odstawić na 4 godz.
Słoiki wyparzyć,do suchych nakładać mięso lekko ugniatając .Od góry zostawić 1,5cm. Zakręcić suchą zakrętką,wcześniej wytrzeć boki słoika. Pasteryzować przez 3 dni. Słoiki pół litrowe w pierwszym dniu pasteryzowałam 2 godz.licząc od momentu zagotowania wody. Po tym czasie wyłączyć i zostawić do drugiego dnia,ponownie pasteryzować przez 1,5 godz. Na trzeci dzień powtorzyć pasteryzację przez 1 godz. Wolę dłużej pogotować by mieć 100% pewność,że mięso jest miękkie i poleży nawet rok czasu..o ile łakomstwo nie zwycięży:) Z tej ilości wyszło mi 8 1/2l słoików.
Smacznego życzę!