Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To trzeba spróbować...fantastyczny smak,mięso do pieczywa lub po małym doprawieniu gotowy sos do obiadu. Serdecznie polecam:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 267
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 267
Składniki
Umyte mięso pokroić w kostkę,dodać sól,pieprz czosnek przeciśnięty przez praskę oraz resztę przypraw. Dolać wodę i dokładnie wymieszać. Odstawić na 4 godz.
Słoiki wyparzyć,do suchych nakładać mięso lekko ugniatając .Od góry zostawić 1,5cm. Zakręcić suchą zakrętką,wcześniej wytrzeć boki słoika. Pasteryzować przez 3 dni. Słoiki pół litrowe w pierwszym dniu pasteryzowałam 2 godz.licząc od momentu zagotowania wody. Po tym czasie wyłączyć i zostawić do drugiego dnia,ponownie pasteryzować przez 1,5 godz. Na trzeci dzień powtorzyć pasteryzację przez 1 godz. Wolę dłużej pogotować by mieć 100% pewność,że mięso jest miękkie i poleży nawet rok czasu..o ile łakomstwo nie zwycięży:) Z tej ilości wyszło mi 8 1/2l słoików.
Smacznego życzę!