Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe, orzeźwiające śniadanie :-)
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6382
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 339
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13400
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2678
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6382
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 339
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13400
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2678
Składniki
Mleko (1 szkl.) wlać do garnka, osolić, wsypać płatki, zagotować i gotować na malutkim ogniu ok. 4 min. Wsypywać kaszkę cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki. Lekko przestudzić, dodać miód, wymieszać. Miętę opłukać, porwać na kawałki i zmiksować blenderem z 2 łyżkami mleka. Dodać do owsianki i wymieszać. Owsiankę wyłożyć do miseczki, na wierzch wyłożyć nektarynkę pokrojoną w kostkę. Jeść ciepłą lub tak jak ja zimną na drugie śniadanie w pracy. Smacznego :-)