Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe, orzeźwiające śniadanie :-)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 326
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 859
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 326
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 859
Składniki
Mleko (1 szkl.) wlać do garnka, osolić, wsypać płatki, zagotować i gotować na malutkim ogniu ok. 4 min. Wsypywać kaszkę cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki. Lekko przestudzić, dodać miód, wymieszać. Miętę opłukać, porwać na kawałki i zmiksować blenderem z 2 łyżkami mleka. Dodać do owsianki i wymieszać. Owsiankę wyłożyć do miseczki, na wierzch wyłożyć nektarynkę pokrojoną w kostkę. Jeść ciepłą lub tak jak ja zimną na drugie śniadanie w pracy. Smacznego :-)