Do góry

Śniadania Przepis na:

Miętowa owsianka z nektarynką

Miętowa owsianka z nektarynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11256

Dodano:

Odsłon: 1045

Pyszne, zdrowe, orzeźwiające śniadanie :-)

Składniki

  • Płatki owsiane 4 łyżki
  • mleko 1 szkl. + 2 łyżki
  • sól szczypta
  • miód 1 łyżeczka
  • nektarynka 1 duża lub 2 małe
  • mieta 5-6 dużych listków
  • kasza manna 1 łyżka
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Miętowa owsianka z nektarynką

Przygotowanie

  1. Mleko (1 szkl.) wlać do garnka, osolić, wsypać płatki, zagotować i gotować na malutkim ogniu ok. 4 min. Wsypywać kaszkę cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki. Lekko przestudzić, dodać miód, wymieszać. Miętę opłukać, porwać na kawałki i zmiksować blenderem z 2 łyżkami mleka. Dodać do owsianki i wymieszać. Owsiankę wyłożyć do miseczki, na wierzch wyłożyć nektarynkę pokrojoną w kostkę. Jeść ciepłą lub tak jak ja zimną na drugie śniadanie w pracy. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń