Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wypieki zawsze smakują wyjątkowo! Nawet te w nieco "krótszym "wydaniu ;) Polecam!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11965
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 132
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8753
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155441
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1183
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11965
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 132
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8753
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155441
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1183
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier, wymieszać. Następnie dodać kilka łyżek mąki i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na kilka minut i poczekać, aż zaczyn ruszy. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczka i dać do ciepłego miejsca, by podwoiło swoją objętość.
Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części, u mnie 8 szt.
Uformować mini bagietki, przełożyć na blachę do pieczenia, naciąć i pozostawić do napuszenia. następnie posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piec w temp. 235 stopni przez ok. 15 min. Smacznego!