Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wypieki zawsze smakują wyjątkowo! Nawet te w nieco "krótszym "wydaniu ;) Polecam!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 966
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 966
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier, wymieszać. Następnie dodać kilka łyżek mąki i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na kilka minut i poczekać, aż zaczyn ruszy. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczka i dać do ciepłego miejsca, by podwoiło swoją objętość.
Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części, u mnie 8 szt.
Uformować mini bagietki, przełożyć na blachę do pieczenia, naciąć i pozostawić do napuszenia. następnie posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piec w temp. 235 stopni przez ok. 15 min. Smacznego!