Do góry

Śniadania Przepis na:

Mini galarciki

Mini galarciki

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 897

Dodano:

Odsłon: 292

Bardzo szybki dodatek do śniadania lub na przyjęcie. Galanciki są porcyjne – dowolnej wielkości (filiżanka lub bulionówka). Skład ? Po prostu przegląd lodówki i żelatyna.

Składniki

  • Żelatyna bulionowa lub czysta (1 op.)
  • Kiełbaski (kabanosy, frankfuterki i.t.p.)
  • Ser podpuszczkowy np. gouda, Edam (kilka plastrów)
  • Warzywa np. kukurydza, papryka czerwona (żółta), oliwki.
  • Sól (do smaku jak stosujemy żelatynę czystą)
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Szykuję żelatynę mocną (2x mocniejsza niż pisze na opakowaniu)
    2. Kiełbaski kroję w kawałeczki.
    3. Ser, paprykę kroję w kostki. Oliwki kroje na pół.
    4. Do bulionówki (filiżanki) wsypuję po kilka: kawałków kiełbaski, sera, papryki i pozostałych składników wypełniając ją maksymalnie do ¾. Zalewam żelatyną.

  2. 5. Jak ostygną wkładam do lodówki.
    6. Idealne są następnego dnia do śniadania. Podaję z cytryną lub sosem majonezowo-ketchupowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 07 marca bardzo ciekawy pomysl na galarete ze wszytskiego!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 marca Super, z takimi składnikami smakują rewelacyjnie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń