Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już kiedyś wspominałam mój Trzylatek, a ostatnio również i ten młodszy, uwielbiają naleśniki i to obowiązkowo na słodko, więc od czasu do czasu na podwieczorek robimy je wszyscy razem. Jest trochę zamieszania i bałaganu, ale radość dzieci wynagradza wszystko :) Ostatnio chcąc je trochę urozmaicić dodaliśmy ciemne kakao, które ma w sobie wiele witamin i wartości odżywczych. Muszę przyznać, że był to bardzo trafiony pomysł. :)
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 50
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 88
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 50
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 88
Składniki
Jajka dobrze roztrzepać z solą i cukrem. Dodać mleko, wodę, olej rzepakowy i przesianą przez sitko mąkę pszenną, orkiszową i kakao. Całość bardzo dobrze wymieszać. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni (już bez użycia tłuszczu), kładząc małe porcje ciasta (ok. 1/2 małej nabierki).
Podawać z ulubionymi dodatkami, najlepiej smakują na słodko (dżem, powidła, świeże owoce, cukier).
:)
Zapraszam do spróbowania :)