Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini placki z kawałkami jabłek, idealne jako słodkie śniadanie
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 91
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22650
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 133
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 374
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 91
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22650
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 133
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 374
Składniki
1. W misce wymieszaj suche składniki (mąkę, erytrytol, sól i proszek do pieczenia), dodaj jajko roztrzepane z maślanką i wszystko dokładnie wymieszaj trzepaczką
Jabłka obierz ze skórki, usuń nasiona i zetrzyj na małych oczkach, dodaj do ciasta
Na patelni rozgrzej łyżkę masła, lub smaż na patelni nie przywierającej. Wykładaj po łyżce ciasta, kiedy jedna strona się zarumieni nałóż drugą łyżkę i obróć. Smaż na złotawy kolor z każdej strony (około 2-3 minuty)
Gotowe placuszki podawaj z plastrami jabłek i masłem orzechowym lub z innymi dodatkami