Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini placki z kawałkami jabłek, idealne jako słodkie śniadanie
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 257
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 257
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
1. W misce wymieszaj suche składniki (mąkę, erytrytol, sól i proszek do pieczenia), dodaj jajko roztrzepane z maślanką i wszystko dokładnie wymieszaj trzepaczką
Jabłka obierz ze skórki, usuń nasiona i zetrzyj na małych oczkach, dodaj do ciasta
Na patelni rozgrzej łyżkę masła, lub smaż na patelni nie przywierającej. Wykładaj po łyżce ciasta, kiedy jedna strona się zarumieni nałóż drugą łyżkę i obróć. Smaż na złotawy kolor z każdej strony (około 2-3 minuty)
Gotowe placuszki podawaj z plastrami jabłek i masłem orzechowym lub z innymi dodatkami