Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem że są smakosze zup mlecznych a są też tacy dla których zupa mleczna jest koszmarem z dzieciństwa. Ja uwielbiam każdą zupę mleczną tą zaś nauczył mnie mój mąż u niego zawsze jadało się właśnie taka na śniadanie lub kolację. Powiem tak nie byłam do niej przekonana a teraz tylko czekam kiedy dojrzeje dynia na polu lub ją przechowujemy w piwnicy, bo zupa tak mi posmakowała że mogę jeść ją dość często.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 908
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 66
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 411
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 145
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 908
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 66
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 411
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 145
Składniki
Do garnka na dno wlać odrobinę wody i zagotować, następnie wlać mleko. W międzyczasie przygotować dynię czyli obrać ją ze skóry i wydrążyć środek. Gdy mleko zacznie się gotować wsypać dynię i gotować tak długo aż dynia będzie mięciutka.
Jak dynia jest już wystarczająco miękka wsypać dowolny makaron lub zrobić zacierki i gotować do miękkości makaronu.
Zupę można jeść na słodko jak i lekko ją soląc zależy kto jak lubi, my wszyscy wolimy na słodko. Zupa jest pożywna i sycąca.