Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy można podawać z cukrem pudrem lub konfiturą.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 87
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 87
Składniki
Mąkę przesiewamy z mlekiem w proszku i proszkiem do pieczenia. Jajko rozkłócamy z cukrem i mlekiem. Mieszając stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto powinno być bardzo gęste. Dodajemy 2 łyżki oleju.
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta i smażymy na małym ogniu.