Do góry

Śniadania Przepis na:

Mleczne racuszki

Mleczne racuszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 194

Dodano:

Odsłon: 235

Racuchy można podawać z cukrem pudrem lub konfiturą.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy z mlekiem w proszku i proszkiem do pieczenia. Jajko rozkłócamy z cukrem i mlekiem. Mieszając stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto powinno być bardzo gęste. Dodajemy 2 łyżki oleju.

  2. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta i smażymy na małym ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń