Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko, czego do życia od rana potrzeba!
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4540
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 15
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4540
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 15
Składniki
Pestki słonecznika oraz dyni prażymy przez kilka minut na suchej patelni i odstawiamy do przestygnięcia. Orzechy włoskie grubo siekamy, natomiast laskowe rozgniatamy płaską stroną ostrza noża. Suszone śliwki tniemy w cienkie paseczki. Do dużej michy wsypujemy otręby owsiane, a następnie wszystkie pozostałe nasiona i bakalie. Mieszamy starannie i przesypujemy do słoja. Zajadamy z jogurtem, mlekiem lub gęstymi sokami i owocami.