Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko, czego do życia od rana potrzeba!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 834
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 834
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Pestki słonecznika oraz dyni prażymy przez kilka minut na suchej patelni i odstawiamy do przestygnięcia. Orzechy włoskie grubo siekamy, natomiast laskowe rozgniatamy płaską stroną ostrza noża. Suszone śliwki tniemy w cienkie paseczki. Do dużej michy wsypujemy otręby owsiane, a następnie wszystkie pozostałe nasiona i bakalie. Mieszamy starannie i przesypujemy do słoja. Zajadamy z jogurtem, mlekiem lub gęstymi sokami i owocami.