Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko, czego do życia od rana potrzeba!
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 776
Dziś do pracy.
Odsłon: 250
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1649
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 169
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 776
Dziś do pracy.
Odsłon: 250
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1649
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 169
Składniki
Pestki słonecznika oraz dyni prażymy przez kilka minut na suchej patelni i odstawiamy do przestygnięcia. Orzechy włoskie grubo siekamy, natomiast laskowe rozgniatamy płaską stroną ostrza noża. Suszone śliwki tniemy w cienkie paseczki. Do dużej michy wsypujemy otręby owsiane, a następnie wszystkie pozostałe nasiona i bakalie. Mieszamy starannie i przesypujemy do słoja. Zajadamy z jogurtem, mlekiem lub gęstymi sokami i owocami.