Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, energetyczne śniadanie migdałami i podpieczonymi płatkami pachnące.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 107
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 198
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1271
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 107
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 198
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1271
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Standardową blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia.
Do dużej michy wsypujemy płatki owsiane i migdałowe, ziarna słonecznika, sezamu oraz siemię lniane. Następnie dolewamy miód oraz olej i starannie łączymy wszystko tak, aby składniki sypkie były otoczone miodem.
Gotową mieszankę przekładamy na blachę i rozkładamy na niej równomiernie, aby równo się piekła. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Co 10 minut otwieramy piekarnik i mieszamy müesli, aby się nie przypaliło. Po upieczeniu, zostawiamy na blasze do całkowitego wystygnięcia. Przekładamy do słoja i zajadamy z jogurtem, mlekiem lub gęstymi sokami i owocami.