Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 245 Ocena: 2206
Dodano: 20.10.2015
Odsłon: 450
1-2 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Standardową blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia.
Do dużej michy wsypujemy płatki owsiane i migdałowe, ziarna słonecznika, sezamu oraz siemię lniane. Następnie dolewamy miód oraz olej i starannie łączymy wszystko tak, aby składniki sypkie były otoczone miodem.
Gotową mieszankę przekładamy na blachę i rozkładamy na niej równomiernie, aby równo się piekła. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Co 10 minut otwieramy piekarnik i mieszamy müesli, aby się nie przypaliło. Po upieczeniu, zostawiamy na blasze do całkowitego wystygnięcia.
Przekładamy do słoja i zajadamy z jogurtem, mlekiem lub gęstymi sokami i owocami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)