Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, energetyczne śniadanie migdałami i podpieczonymi płatkami pachnące.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10039
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9083
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6427
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10039
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9083
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6427
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Standardową blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia.
Do dużej michy wsypujemy płatki owsiane i migdałowe, ziarna słonecznika, sezamu oraz siemię lniane. Następnie dolewamy miód oraz olej i starannie łączymy wszystko tak, aby składniki sypkie były otoczone miodem.
Gotową mieszankę przekładamy na blachę i rozkładamy na niej równomiernie, aby równo się piekła. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Co 10 minut otwieramy piekarnik i mieszamy müesli, aby się nie przypaliło. Po upieczeniu, zostawiamy na blasze do całkowitego wystygnięcia. Przekładamy do słoja i zajadamy z jogurtem, mlekiem lub gęstymi sokami i owocami.