Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe, kolorowe śniadanie z warzywami i jajkiem.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Pieczarki kroimy w pół talarki, podsmażmy na maśle dokładamy szpinak i smażymy do odparowania wody dokładamy pokrojoną w drobną kostkę cukinie oraz paprykę. Całość smażymy około 7 minut, przyprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy. Odkładamy na bok by lekko przestygło.
W między czasie kroimy w drobną kostkę ser i szynkę. Jajka rozbijamy i rozbełtujemy na jednolitą masę, dodajemy dużą szczyptę soli oraz szczypiorek. Do masy jajecznej dodajemy pokrojoną szynkę, ser oraz przestudzone warzywa, całość dokładnie mieszamy.
Gotową masę jajeczną rozlewamy do wcześniej wysmarowanej masłem formy na muffinki (około 6 sztuk) . Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 °C przez około 25 minut. Po upieczeniu muffinki chwilę pozostawiamy w formie i delikatnie wyjmujemy.