Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny jajeczne to idealne śniadanie dla osób, które cenią sobie wygodę jak i oszczędność czasu. Świetnie sprawdzą się jako doskonały zamiennik tradycyjnej jajecznicy lub omletu
miska, nóż kuchenny, trzepaczka, deska do krojenia, łyżka stołowa, foremki silikonowe
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1839
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4702
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1839
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4702
Składniki
Jaja rozstrzepać ze śmietaną na gładką masę. Paprykę, szynkę i ser żółty pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki. Drobno posiekać szczypiorek. Wszystkie składniki dokładnie połączyć z masą jajeczną. Doprawić solą i pieprzem. Powstałą masę wlać do silikonowych foremek na muffinki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Muffiny jajeczne piec około 15 minut do uzyskania złotego koloru. Talerz udekorować mixem sałat i kawałkami pomidorków koktajlowych. Podawać na ciepło z kromką ulubionego pieczywa. Smacznego!