Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już kilka razy słyszałam o takich naleśnikach, i wkońcu na któryms z programów angielskiech podawali przepis, całkiem dobre niektóym moga smakować bardzo (np. dzieciom)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Jajka roztrzepujemy rózgą. wlewamy mleko i stopione masło i wszytko mieszamy na gładziutki krem. Stopniowo dodajemy go do mąki i mieszamy rózgą by nie było grudek. Odstawiamy ciasto na conajmniej 20 min, mąka pewnie osiadzie, więc treba będzie zamieszać. Patelnię przesmarowujemy masłem i smażymy cienki naleśniki. Na talerz wysypujemy cukier kładziemy naleśnika, potem posypujemy znowu cukrem, polewamy sokiem z cytryny i zawijamy. Cukru nie trzeba dawać dużo u mnie tak ok. łyżeczki (nawet nie) na 2 sztuki. Samo ciasto nanalesniki jest idealne.