Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już kilka razy słyszałam o takich naleśnikach, i wkońcu na któryms z programów angielskiech podawali przepis, całkiem dobre niektóym moga smakować bardzo (np. dzieciom)
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 86
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 226
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 539
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 161
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 86
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 226
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 539
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 161
Składniki
Jajka roztrzepujemy rózgą. wlewamy mleko i stopione masło i wszytko mieszamy na gładziutki krem. Stopniowo dodajemy go do mąki i mieszamy rózgą by nie było grudek. Odstawiamy ciasto na conajmniej 20 min, mąka pewnie osiadzie, więc treba będzie zamieszać. Patelnię przesmarowujemy masłem i smażymy cienki naleśniki. Na talerz wysypujemy cukier kładziemy naleśnika, potem posypujemy znowu cukrem, polewamy sokiem z cytryny i zawijamy. Cukru nie trzeba dawać dużo u mnie tak ok. łyżeczki (nawet nie) na 2 sztuki. Samo ciasto nanalesniki jest idealne.