Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już kilka razy słyszałam o takich naleśnikach, i wkońcu na któryms z programów angielskiech podawali przepis, całkiem dobre niektóym moga smakować bardzo (np. dzieciom)
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 15
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2111
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1179
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1198
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 15
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2111
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1179
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1198
Składniki
Jajka roztrzepujemy rózgą. wlewamy mleko i stopione masło i wszytko mieszamy na gładziutki krem. Stopniowo dodajemy go do mąki i mieszamy rózgą by nie było grudek. Odstawiamy ciasto na conajmniej 20 min, mąka pewnie osiadzie, więc treba będzie zamieszać. Patelnię przesmarowujemy masłem i smażymy cienki naleśniki. Na talerz wysypujemy cukier kładziemy naleśnika, potem posypujemy znowu cukrem, polewamy sokiem z cytryny i zawijamy. Cukru nie trzeba dawać dużo u mnie tak ok. łyżeczki (nawet nie) na 2 sztuki. Samo ciasto nanalesniki jest idealne.